Gemeente

De meeste gemeenten in Nederland omarmen de diverse initiatieven die hun bewoners ontplooien om de veiligheid en leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Een aantal gemeenten heeft besloten het burgerinitiatief volledig bij de burger te laten, maar het merendeel wenst de initiatieven te ondersteunen, al is het soms even zoeken naar de beste manier om de groepen te faciliteren zonder dat de verantwoordelijkheid voor de groepen bij de gemeente zelf komt te liggen. Binnen de visie van Buurpreventie Caantje blijft buurtpreventie een burgerinitiatief, waarbij de bewoners zelf de regie hebben en de gemeente een ondersteunende rol heeft.

BuitenBeter app

Help ons mee om de buurt schoon te houden.
Download de BuitenBeter app om snel en makkelijk een melding bij de gemeente te kunnen maken.
Dit app is te downloaden voor Android en iPhone.

Politie

Uiteraard is de politie een belangrijke schakel binnen het concept van WhatsApp Buurtpreventie.

De wijkagent

De wijkagent kan adviezen geven; hoe te signaleren, welk soort vergrijpen er recentelijk in de buurt plaats hebben gevonden en hoe een en ander is te voorkomen (preventief).

1-1-2

Bij een verdachte of alarmerende situatie (heterdaad), neem je altijd contact op met de politie via 1-1-2. Vermeld dit ook in de WhatsApp groep wanneer je de alarmerende melding daar plaatst.

0900-8844

Een minder urgente situatie, die toch de aandacht van de politie verdient, meld je via 0900-8844; geen spoed, wel politie.

Wijkagent Karim Habyby waakt onze buurt.